Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Pressmeddelande

Fem får chansen att jobba med biologi och konst i sommar

Nu börjar många ungdomar att sommarjobba inom Uppsala kommun. Fem av dem kommer att få prova på att arbeta med konst och biologi på uppdrag av Uppsala konstmuseum och Biotopia. Resultatet av ungdomarnas arbete blir hundra affischer som ska påminna uppsalaborna om vikten av biologisk mångfald. Affischerna kommer att pryda lyktstolpar över staden.

Under juli och augusti kommer de fem sommarjobbarna på Uppsala konstmuseum och Biotopia att pryda staden med egenhändigt gjorda affischer om biologisk mångfald. Foto: Uppsala konstmuseum.
Under juli och augusti kommer de fem sommarjobbarna på Uppsala konstmuseum och Biotopia att pryda staden med egenhändigt gjorda affischer om biologisk mångfald. Foto: Uppsala konstmuseum.

 Vi vill att ungdomarna ska få en djupare förståelse för ekologiska samband och mänsklighetens beroende av välmående ekosystem, säger Maria Brandt, naturvägledare på Biotopia.

Under vecka 24–25 ska de fem få prova att jobba med biologi och konst, ledda av naturvägledarna Maria Brandt och Beatrice Lindgren och de verksamma konstnärerna och pedagogerna Gijs Weijer och Natalia Dahnberg. Ungdomarnas uppgift, är att påminna Uppsalaborna om hur viktiga ekosystem, med en mångfald av olika arter och naturtyper, är för oss människor. De kommer att få gedigen handledning av naturskolelärarna och de verksamma konstnärerna och pedagogerna.

– De kommer att få lära sig så mycket under de här två veckorna och få en tydlig bild av vad det innebär att jobba som konstnär, säger Natasha Dahnberg, intendent och ansvarig för pedagogik på Uppsala konstmuseum.

För mer information