Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Ny utbildning ger tonårsföräldrar stöttning i sin föräldraroll

Är du vårdnadshavare till en tonåring och behöver stöd i din föräldraroll? Då kan du anmäla dig till Uppsala ungdomsjours nya föräldrautbildning. Utbildningen riktar sig till dig som har ungdomar i åldern 13–18 år.

Ungdomar som promenerar

Att vara tonårsförälder kan ibland vara en krävande uppgift. Det blir lätt tjafs, tjat och bråk och det kan kännas svårt att nå fram till sin tonåring.

Uppsala ungdomsjour erbjuder dig som är tonårsförälder att gå föräldrautbildningsprogrammet COPE, the Community Parent Education Program, med kursstart 28 september.

Programmet, som ursprungligen är framtaget i Kanada, är en utbildning som hjälper till att hitta nya verktyg i ditt föräldraskap. 

Åtta träffar under hösten

COPE:s föräldraprogram omfattar åtta träffar under hösten. Kursträffarna hålls på Gränbyskolan på onsdagkvällar och är kostnadsfria för dig som deltar.

– I kursen utgår vi från konkreta problemsituationer som alla kan känna igen sig i. Och vi går igenom ett antal strategier som du som förälder kan använda dig av. Vi tittar på undervisningsfilmer med vanliga vardagssituationer och diskuterar sen förslag på möjliga lösningar, berättar Basem Al-Nabulsi, som håller i kursen tillsammans med en kollega från Uppsala ungdomsjour.

Om ni är två vårdnadshavare är det bra om ni båda kan delta i kursen. Om du är ensamstående får du gärna ta med dig en nära anhörig, men det går också bra att komma själv.

– För att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det viktigt att du har möjlighet att träna på strategierna tillsammans med din ungdom mellan kurstillfällena. Kurstillfällena bygger på varandra och du bör kunna gå på de flesta träffarna för att få ut det mesta av programmet, säger Basem Al-Nabulsi.

Möjlighet till barnpassning under kurstillfällena

COPE riktar sig till dig som vuxen. Om du har behov av barnpassning till yngre syskon finns det tillgängligt under kursträffarna för barn som 5 år och uppåt.

Anmäl dig till COPE föräldrautbildning

Du anmäler dig till föräldrautbildningen COPE via ett webbformulär. 

Anmäl dig till COPE föräldrautbildning här

Kurstider för COPE hösten 2022

Kursstart: 28 september

Tid: onsdagar 18:00-20:00

Plats: Gränbyskolans matsal

Datum: 28 september, 5 oktober, 12 oktober, 26 oktober, 9 november, 16 november, 23 november och 30 november.