Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Birgitta hyllas för sitt engagemang och sin kärlek till lärande

Priset som bästa pedagog i vuxenutbildningen går år 2022 till Birgitta Eklund Selander. Hon får priset för sitt engagemang, sin kompetens och för att hennes kärlek till lärande inspirerar eleverna hon möter.

Tre glada personer i ett  ljust kontor. Pristagaren står i mitten med blommor i handen.
Lena Winterbom, direktör för arbetsmarknadsförvaltningen, årets pristagare Birgitta Eklund Selander och Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Årets pristagare Birgitta har en kärlek till lärande som inspirerar hennes elever. Många av dem har därför nominerat henne till vuxenutbildningens pedagogiska pris 2022.

Möter elever med entusiasm och respekt

På torsdagseftermiddagen fick Birgitta ett överraskande besök på sin arbetsplats på MoA Lärcentrum. Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden, kom in tillsammans med Lena Winterbom, direktör för arbetsmarknadsförvaltningen.

Mohamad Hassan (L) var glad över att få dela ut priset till en värdig vinnare.

– Av årets nominerade lärare har juryn utsett Birgitta Eklund Selander till vinnare för hennes starka engagemang och kompetens i klassrummet. Eleverna har genom sin nominering klargjort att Birgitta väcker deras lust att studera och att hon möter dem med entusiasm och respekt. Det är med glädje och stolthet jag får ge Birgitta årets pris, säger Mohamad Hassan (L).

Roligast är att se eleverna utvecklas

Birgitta Eklund Selander var överraskad och glad över att få veta att hon blivit årets pedagog inom vuxenutbildningen.

- Vilken ära! Det är så roligt och så givande att få jobba med våra fantastiska elever och få se dem utvecklas och komma i arbete, säger Birgitta. Jag har arbetat med olika saker i livet men har aldrig haft så roligt som när jag jobbar med eleverna, mina duktiga kollegor och vår rektor. Det är det bästa jag gjort!

Priset delas ut vid en ceremoni i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i december.

Många skickliga och inspirerande lärare

Det pedagogiska priset inom vuxenutbildningen i Uppsala inrättades 2020. Elever, kollegor och allmänhet kan nominera en enskild lärare eller ett arbetslag. I år var antalet nomineringar större än någonsin tidigare, både i antal nominerade pedagoger och i antal nomineringar.

– Det finns många skickliga lärare som inspirerar elever inom vuxenutbildningen, säger Mohamad Hassan (L). Deras kunskap och engagemang är avgörande för att elever ska lyckas. Med det pedagogiska priset vill vi uppmärksamma lärarna och deras viktiga arbete att inspirera och utveckla varje elevs unika förmågor oavsett förutsättningar.

Motivering  

Birgitta ser till varje enskild elevs behov och gör allt hon kan för alla elever i klassen. Det är alltid hennes lektioner man går till med ett leende, för att hon är så trevlig och välkomnande. Man känner sig trygg och sedd med Birgitta som lärare.

Birgitta bidrar med otroligt bred kunskap och är alltid villig att lägga den där extra tiden för varje elev. Hon är pedagogisk och duktig på att motivera och hjälpa elever så att man klarar studierna. Hon är bra på att förklara och får alla att prata och diskutera.

Det märks att Birgitta brinner för det hon gör. Hon lär ut tydligt och är professionell. Och hon gör sitt yttersta för alla elever ska ha det bra.

Birgitta möter alla elever med stor respekt och entusiasm. Hon tror på att alla kan lära men att vi har olika sätt att lära.

Birgitta är väldigt omtyckt på skolan och har ett stort hjärta. Hon är snäll och trygg. Man önskar att den här typen av lärare fanns överallt. Birgitta är en stjärna!

 

Mer information

Uppsala kommun delar varje år ut pedagogiska priser till framstående lärare och ledare inom pedagogisk verksamhet. Mer information om priset, kriterier och pristagare finns på sidan Pedagogiska priser.

Det finns många slags utbildningar för vuxna inom Uppsala kommun. Mer information finns på sidan vuxenutbildning.