Pressmeddelande

Äntligen dags för Kulturnatten i Uppsala igen

Lördag 10 september går den 34:e Kulturnatten av stapeln - årets stora kulturhändelse i Uppsala. Hela stan kommer att sjuda av kulturupplevelser när 180 arrangörer levererar runt 450 olika programpunkter.

Kulturnatten i Uppsala hålls lördagen 10 september och pågår från klockan tio på morgonen till klockan ett på natten. Cirka 180 arrangörer har anmält 330 program som tillsammans bildar omkring 450 programpunkter.

– Äntligen får vi åter igen vandra runt i vårt Uppsala och uppleva Kulturnatten live! Välkomna till ett fullspäckat program med konserter, utställningar, teater och en massa annat som du inte ens visste att det fanns. Det blir en natt fylld av energi som verkligen inspirerar och visar upp allt fint som kulturen i Uppsala har att erbjuda, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Kulturnatten pågår lördagen 10 september från tio på förmiddagen till ett på natten. Invigningen sker på S:t Eriks torg 18.00. Under invigningen talar Peter Wallensteen, professor i freds- och konfliktforskning om arbetet för fred – en utmaning för kulturlivet, forskarna och alla kommunens invånare. 30-årsjubilerande Uppsala Big Band spelar.

Årets program är lika matnyttigt, glamoröst och roligt som det brukar. Arrangörerna överträffar varandra med finurliga, angelägna och spännande program för alla åldrar, både i stadskärnan och utanför. Passa på att besöka både välbekant och nytt, eller skapa själv – till exempel

• konstnärer på ateljéföreningen Hospitalet
  • nya galleriet Wildstyle
  • traditionella eldshowen i Botan
  • lyssna till konserter, körsång, författarstafetter och mycket mer.

− Nu är det dags att ses på gator och torg igen! Vi är glada över att återigen få visa upp Uppsalas fina kulturliv tillsammans med alla arrangörer, säger Malin Lejskog, ansvarig projektledare för Kulturnatten, Destination Uppsala.

Även om Kulturnatten i Uppsala har varit digital de senaste två åren, så är den fortfarande störst i Sverige sett till antal programpunkter och arrangörer. Hela 330 program med över 450 programpunker finns att hitta på kulturnattenuppsala.se.

Kulturnatten samordnas av Destination Uppsala på uppdrag av kulturnämnden, Uppsala kommun. Alla arrangörer ansvarar för sina egna program.