Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Anhörigstöd nu även för unga

Anhörigcentrum erbjuder sedan tidigare kostnadsfritt stöd till vuxna som hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, har en funktionsnedsättning eller en demenssjukdom. Från och med januari 2022 kan även barn och ungdomar få stöttning.

På Anhörigcentrum jobbar anhörigkonsulenter, syn- och hörselinstruktörer och anhörigstödjare som bland annat erbjuder stödsamtal, information och rådgivning. Från och med januari 2022 finns möjlighet att lämna intresseanmälan för att delta i grupper där barn och ungdomar kan träffa andra i samma situation.

– Vid den första kontakten med barnet via telefon eller e-post får barnet berätta om sin situation för att vi ska förstå vilken stöttning som barnet behöver. Därefter tar vi ett första samtal, gärna tillsammans med barnets vårdnadshavare, säger Therese Lundgren, verksamhetschef, Anhörigcentrum.

Det behövs inget biståndsbeslut eller remiss från hälso- och sjukvården för att komma till Anhörigcentrum. Personalen på Anhörigcentrum har sekretess och journalför inte besöket.

– Om situationen kräver annan hjälp än vad vi kan erbjuda lotsar vi rätt inom kommunen. Om det till exempel handlar om alkohol, droger, psykisk ohälsa, våld eller föräldrar som ska skiljas lotsar vi till Trappan, säger Therese Lundgren, verksamhetschef, Anhörigcentrum.

Jag vill veta mer om stödet som Anhörigcentrum erbjuder.

För mer information