Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Uppsala kulturskola bjuder på allsång

Den 15 februari är dags igen för årets största och härligaste allsång, i år digitalt. Uppsala kulturskola bjuder för första gången alla kommunens elever i årskurs ett och två på en direktsänd allsångskonsert från Uppsala Konsert & Kongress.

Musirkus
Uppsala kulturskolas årliga allsångskonsert har cirkustema i år – Musirkus!

33 år i rad har Uppsala kulturskolas årliga allsångskonsert varit ett av Uppsalas största konsertevenemang. Normala år är det ungefär 4 000 sjungande barn i publiken.

Musirkus heter årets föreställning och kommer på grund av rådande omständigheter att streamas från Uppsala kulturskolas YouTube-kanal. Alla kommunens elever och lärare i årskurs 1 och 2 är inbjudna att sjunga med från sina klassrum.

– En film med sång till pianokomp har skickats till alla inbjudna så de har kunnat öva i förväg på föreställningens allsånger. Nu hoppas vi att alla kan koppla upp sig på tisdag och sjunga med till vår stora orkester och kör som består av fantastiska lärare och elever från Uppsala kulturskola, säger enhetschef Johan Eklind.

Sångerna och musiken är dramaturgiskt inbakade i ett slags cirkustema med manus och regi av Helena Parrow. Mats Broberg har arrangerat musiken. Båda är musiklärare på Uppsala kulturskola. Allsångskonserten bjuder på musik-, dans- och teater och presenterar orkesterns instrument.

Föreställningen Musirkus sänds från Uppsala Konsert & Kongress, Stora salen, tisdagen den 15 februari klockan 9.45. Länk till konserten.