Vård- och omsorgsboendet Tunåsen får ny utförare

Vård- och omsorgsboendet Tunåsen kommer från och med 1 april att drivas av Uppsala kommun. Boendet har tidigare drivits av företaget Förenade Care, men det avtalet kommer inte att förnyas.

Fasaden på vård- och omsorgsboendet Tunåsen i Svartbäcken i Uppsala.

Beslutet att övergå till egen regi fattades av äldrenämnden redan för ett år sedan, i april 2020. Avtalet kring driften av boendet med Förenade Care löper ut den 31 mars 2021, medan själva hyresavtalet för fastigheten går ut först 31 januari 2022.

Det är osäkerheten kring utvecklingen av hyreskostnaderna som gjort det fördelaktigt för äldrenämnden att ta över verksamheten i egen regi.

Bytet av utförare kommer inte att innebära några stora förändringar i verksamheten.

- Brukare, anhöriga eller personal på boendet kan känna sig trygga med att omsorgsbehovet inte påverkas av att kommunen tar över driften. Det viktigaste är tryggheten och att vi i det här skedet lär känna brukarnas behov, säger Ann-Sofie Sundman, områdeschef vård- och omsorgsförvaltningen i Uppsala kommun.

Tunåsen är placerat i Svartbäcken och har 47 lägenheter.

Läs om Tunåsen