Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Vaccination med dos tre till dig som är 80 år eller äldre

Du som är 80 år eller äldre, bor på ett särskilt boende för äldre, har hemtjänst eller har hemsjukvård kan nu vaccinera dig med en tredje påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19. Region Uppsala har påbörjat vaccineringen.

Spruta

Det är Folkhälsomyndigheten som rekommenderar en tredje dos för dig som är 80 år eller äldre. För att få den tredje dosen ska det ha gått minst sex månader sedan du fick den andra vaccindosen.

Du som är 80 år eller äldre

Region Uppsala kommer att skicka brev med kallelse och förbokad tid hem till alla som är födda 1941 eller tidigare. Om du behöver boka om tiden så kan du göra det på 1177 eller ringa 018-617 35 00.

Läs mer och boka tid på 1177.  

Du som bor på särskilt boende

Du som bor på särskilt boende för äldre kommer att vaccineras på boendet. Vaccinationen pågår och är snart avslutad. Du får mer information direkt från ditt boende.

Du som är under 80 år och har hemtjänst eller hemsjukvård

Du kommer att få ett brev från kommunen med erbjudande om vaccination med en tredje vaccindos. Brevet är också ett intyg om du har insats. Du ska därför ta med dig brevet till vaccinationslokalen, tillsammans med hälsodeklarationen som följer med.

För mer information

Läs Folkhälsomyndighetens rekommendation om påfyllnadsdos