Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Utbildnings- och jobbcenter finns nu i Sävja och Stenhagen

Nu blir det enklare för fler av Uppsalas invånare att få stöd på sin väg till jobb och studier när Utbildnings- och jobbcenter startar upp verksamhet i Sävja och Stenhagen.

Man står bakom receptionsdisk
Anders är en av de utbildnings- och jobbcoacher som du möter på plats i Stenhagen och Sävja.

Sedan tidigare finns drop-in på Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda och Kvarngärdet Gränby. Nu utökas det till ytterligare två nya platser, Sävja och Stenhagen. Två dagar i veckan kan besökare träffa utbildning- och jobbcoacher och studie- och yrkesvägledare på Sävja Kulturhus och Stenhagenbiblioteket. Genom ökad närvaro och högre tillgänglighet får fler möjlighet att finna vägar till att försörja sig.

- Verksamhetens närhet och tillgänglighet möjliggör enkla och spontana möten som kan vara avgörande för mångas framtida möjligheter att uppbära egen försörjning. Genom ett utbildnings- och jobbcenter på plats i stadsdelarna kommer vi nu att nå fler medborgare i Sävja och Stenhagen. Fler Uppsalabor i arbete innebär minskat utanförskap, ökad delaktighet i samhället och fler barn som växer upp med att se sina föräldrar gå till jobbet, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Hos Utbildnings- och jobbcenter får besökare vägledning till jobb och utbildning, hjälp med att skriva ditt cv och att ansöka till utbildningar. Det är drop-in och tid behöver inte bokas innan.

- Varje vecka träffar vi flera hundra besökare i Gottsunda och Kvarngärdet Gränby. Vi tror att det finns ett stort intresse för att få ta del av vår service även i Sävja och Stenhagen och ser fram emot att ta emot våra besökare där, säger Lotta Zacke, enhetschef inom arbetsmarknadsförvaltningen.

Utbildnings- och jobbcenter erbjuder även vuxenutbildning på flera platser i staden. Öppettider och kontaktuppgifter finns på utbildningochjobb.uppsala.se