Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Uppsala kommun rekryterar till den samlade hälso- och sjukvården

Uppsala kommun har anställt 28 sjuksköterskor de senaste månaderna. Och flera är på väg in. I och med den nya samlade hälso-och sjukvårdsorganisationen ökar behovet av flera kompetenser som arbetsterapeuter och fysioterapeuter – och även satsningar på utveckling.

Sjuksköterskan Sara Andersson
Sjuksköterska Sara Andersson.

Uppsala kommun utsågs till Årets raket 2021 bland attraktiva arbetsgivare av sjuksköterskestudenter i Företagsbarometern. Det tror Sara Andersson beror på handledarutbildningen för sjuksköterskorna. Hon arbetar sedan 2013 som sjuksköterska på Lillsjögården, som är ett vård- och omsorgsboende för äldre.

– Vi är trygga i våra yrkesroller när vi handleder studenterna. Det gör att vi kan låta dem ta plats under praktiken. De ser att vi har det bra på jobbet och får då en positiv bild av Uppsala kommun som arbetsgivare. Uppsala kommun har dessutom blivit bra på att profilera sig och att utmärka sig som en bra arbetsgivare.

Arbetet är omväxlande och flexibelt

Det bästa med jobbet är enligt Sara Andersson alla kollegor – all vårdpersonal – och gemenskapen med personerna som bor på Lillsjögården.

– Jobbet är också omväxlande. Som sjuksköterska arbetar jag självständigt och lägger upp arbetsdagen fritt. Det tycker jag om. Och att vi arbetar i team. Det är vi sjuksköterskor, fysio- och arbetsterapeuter, läkare och omvårdnadspersonal.

Angelica Franzén arbetar sedan 2015 som fysioterapeut. Även hon trivs.

– Jag trivs bra för att det är så flexibelt. Det är varierande och ingen dag är den andra lik. Det är det bästa med jobbet. Och jag kan arbeta självständigt inom mitt yrke, samtidigt som jag har ett gott samarbete i ett tvärprofessionellt team kring patienterna och det jobb som vi gör.

Samarbetet är nära

Även arbetsterapeuten Sofia Löf Jönsson har arbetat länge i kommunen och trivs på jobbet.

– Det är roligt att arbeta som arbetsterapeut i Uppsala kommun. Det bästa är att jag har så många nära kollegor. Nu sitter vi tillsammans i ett kontorslandskap och kan fråga varandra om vi undrar över något. För den som är ny är det lätt att fråga om hjälp. Vi har ett bra teamarbete – och samarbetar mer över gränserna än tidigare.

Kommunen har slagit ihop äldreförvaltningen och omsorgsförvaltningen till en samlad förvaltning. Där samlas all hälso- och sjukvård.

– Vi får se mer av varandra och hur vi jobbar tack vare satsningen på att få ihop oss legitimerade yrkesgrupper i en grupp och att samordna oss i den nya organisationen. Vi får ta del av varandras erfarenheter och kompetenser och kan hjälpas åt. Just att vi ser varandra mer är en del av en positiv utveckling, säger Sara Andersson.

Teamarbetet och arbetsmiljön är ett lyft

Uppsala kommun rekryterar nu fler inom de legitimerade vårdyrkena. Sara Andersson, Angelica Franzén och Sofia Löf Jönsson rekommenderar därför fler från sina yrkesgrupper att söka jobb inom vård och omsorg på Uppsala kommun.

– Jag rekommenderar min arbetsgivare Uppsala kommun för att det är ett öppet klimat. Vi kan diskutera allt med medicinskt ansvarig sjuksköterska och vår chef. Att vi jobbar vardagar och har regelbundna tider är också något som gör att jag kan rekommendera andra att söka jobb på Uppsala kommun, säger Sara Andersson.

Även Angelica Franzén uppskattar att kollegorna inom vård och omsorg nu sitter tillsammans.

– Jag rekommenderar absolut andra att söka jobb på kommunen, eftersom det hela tiden sker så mycket förändringar. Det är roligt! Nu har jag massor av kollegor nära mig med min egen kompetens och med andra kompetenser. Det är ett stort lyft, säger Angelica Franzén.

Sofia Löf Jönsson håller med om att teamarbetet och arbetsmiljön har förbättrats.

– Jobbet är flexibelt, jag kan planera min egen dag och ingen dag är den andra lik. Vad som helst kan hända. Det är ett bra teamarbete, en bra arbetsmiljö och bra kollegor. Vi är ofta ute och åker, så det är inte mycket stillasittande på kontoret. Att få jobba nära patienterna i deras hem och göra så att de kan bo kvar så länge som det är möjligt är också ett skäl till att jag rekommenderar flera att söka jobb som arbetsterapeut på Uppsala kommun.

Läs mer:

FöretagsBarometerns lista över attraktiva arbetsplatser bland sjuksköterskestudenter

Karriärmöjligheter inom vård- och omsorg i Uppsala kommun

Lediga tjänster för dig som är sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut