Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Upplev naturen med Biotopia – inne och ute

Efter stängning på grund av pandemin och byte av belysning så är Biotopia nu öppet igen. Under sommaren arrangeras aktiviteter även utanför museet och ute i naturen.

Barn bygger biholkar.

Museet har anpassats för corona och tar nu emot max 40 deltagare. Och skulle det vara fullt så får du vänta utanför. Men det är ingen fara för där arrangeras ”Sommarmyller på Biotopia” som är aktiviteter på temat biologisk mångfald. Som besökare kan du bygga ditt eget insektshotell att ta med hem, eller utföra sommaruppdrag där du undersöker växter och smådjur i parken och närområdet. Inomhus ger den nya belysningen de så kallade dioramorna, som visar djuren i sin naturliga miljö, ett lyft.

Lär dig tälja barkbåtar

Varje onsdag under sommaren arrangeras också guidade aktiviteter för hela familjen vid olika utflyktsmål i länet. Varje tur har ett eget tema, till exempel utematlagning på Härjarö, sommarens växter och barkbåtar i Fjällnora och fågelspaning vid Ledskär. Satsningen kallas Upptäck Uppland och görs tillsammans med Upplandsstiftelsen och med finansiering av Friluftslivets år 2021.

Naturen på flera språk

Biotopia arrangerar tillsammans med Upplandsstiftelsen också aktiviteter på arabiska och persiska, förutom svenska. Vid dessa tillfällen lär utbildade naturguider ut om ätliga växter, fjärilar och kanotpaddling.

Läs om Biotopias alla aktiviteter på biotopia.nu