Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Trivselvandringar med medborgardialog

För att på ett enkelt sätt möta boende i ett specifikt bostadsområde har Ungdomsjouren från Uppsala kommun och polisen tillsammans utvecklat ett arbetssätt kallat trivselvandring med medborgardialog. Målet är att i ett tidigt skede upptäcka ungdomar som befinner sig i riskzon för kriminalitet, droger eller annat socialt oroande beteende. Trivselvandringarna kan ordnas med kort varsel på många olika platser runt om i stan.

Polis och trygghetsvandrare

Vid trivselvandringen ställer Ungdomsjouren och polisen upp ett informationstält och välkomnar närboende och näringsidkare att komma med synpunkter och förslag. Det finns också möjlighet att diskutera särskilda platser med hjälp av en karta. Förutom möjlighet till dialog och vandring runt i lokalområdet ges de boende också information och hjälp att mobilisera organiserad nattvandring och grannsamverkan i området.

Arbetssättet med trivselvandringar finns redan med framgång etablerat i centrala Uppsala. Trivselvandringar med fokus på dialog med ungdomar i åldern 13–20 år genomförs varannan torsdag eftermiddag i samverkan med ideella organisationer.

Närmast i tid kommer trivselvandringar med medborgardialog genomföras vid Mimmi Ekholms plats, Bäcklösa och Brantingstorg.