Ta hjälp av lista med tillgängliga platser när du söker förskola till våren

Om du vill att ditt barn ska börja på förskolan till våren är det dags att söka nu. Ta hjälp av kommunens lista med tillgängliga platser så har du större chans att få plats på den förskolan som du vill ha.

- Du kan använda dig av vår lista med tillgängliga platser för att se hur stor chans du har att få en plats på den förskolan som du har valt. Om du har valt tre förskolor som har färre än 5 platser är det inte så stor chans att man får någon plats där. Då är det bra om du väljer någon som har fler än 20 platser. Då har du större chans att få in ditt barn på en förskola som du vill, säger Caroline Sedin, chef för antagning och placering.

Du behöver ansöka tre månader innan du vill att ditt barn startar på förskolan. Så om du vill ha plats i januari behöver du söka senast 30 september.

Om listan med tillgängliga platser

Listan visar tillgängliga platser på alla förskolor i Uppsala kommun, både kommunala och fristående förskolor utan egen kö. Med listan kan man enkelt se ungefär hur många platser en förskola har i nuläget och anpassa sina val efter det. Eftersom antalet lediga platser ändras så kommer informationen bara finnas tillgänglig från 28 september till 1 november när flest söker. Om du ansöker till en fristående förskola med egen kö ska du vända dig direkt till den aktuella förskolan med din ansökan.

Här kan du läsa mer om hur du ansöker till en förskola

Här hittar du listan med tillgängliga platser