Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Sysselsättning för unga ska motverka utanförskap

Uppsala kommun går in i ett samverkansprojekt och stöttar Uppsala Stadsmission med 4,4 miljoner kronor. Projektet ska stötta unga med behov av särskilda insatser och stöd med en meningsfull sysselsättning.

En ung man står böjd över en träbit och gör markering inför kapning

Arbetsträning är ett kraftfullt verktyg för personer som står långt från arbetsmarknaden på vägen mot egen försörjning. Tillsammans med Uppsala Stadsmission kommer Uppsala kommun att ingå i ett samverkansprojekt för att stötta unga i åldern 18-25 år med behov av särskilda insatser och stöd.

Insatser som tidigare saknats

Projektet vänder sig till personer som ännu inte är aktuella för olika arbetsmarknadsinsatser och kommer att erbjuda insatser som möter behov hos dessa deltagare. En strukturerad insats med en kombination av arbete och gemenskap kan skapa förutsättningar för deltagarna att utvecklas och ta steg vidare.  

Ett steg i individens fortsatta utveckling

Genom att erbjuda en meningsfull sysselsättning till de som i dag saknar det bidrar det samtidigt till att motverka utanförskap genom att stärka de unga i deras fortsatta utveckling.

Insatserna i samverkansprojektet kommer att finnas i Stadsmissionens verksamheter Hantverksslussen och Matcentralen. I förlängningen kan den sysselsättning som erbjuds göra det möjligt för de som deltar att även delta i ordinarie arbetsmarknadsinsatser och komma närmare arbete och en egen försörjning.

Mer information

Läs mer om arbetet för att Uppsalas invånare ska ha ett arbete och en meningsfull sysselsättning