Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Upptäck Uppsala Summer Zone

Är du i Uppsala i sommar? Kom till Uppsala Summer Zone vid Studenternas bandyplan. Här finns aktiviteter för alla och utrustning att låna. Och det är gratis.

Harry och Björn på Uppsala Summer Zone.
Harry och Björn på Uppsala Summer Zone.

– Fotbollsplanen är bäst hittills. Men vi har nyss kommit så jag har bara hunnit testa hinderbanan också. Det är stort här och mycket att välja på. Nästa gång jag kommer hit vill jag ta med några kompisar och spela fotbollsmatch, säger Björn Fällmar som är på Uppsala Summer Zone med sin bror och pappa.

Uppsala Summer Zone ligger vid Studenternas bandyplan. Den mer än 6 000 kvadratmeter stora ytan är öppen varje dag till mitten av september och alla är välkomna. Det finns planer för innebandy, futsal, volleyboll, minitennis, streetbasket och badminton, hängytor, ett lekområde med olika spel, kiosk och pumptrack.

Låna utrustning och testa nytt

– Det här är en yta full av möjligheter. Vår tanke är att din fantasi ska styra aktiviteterna, inte linjerna på marken. Det finns inlines, hjälmar, klubbor, bollar, racketar, sällskapsspel och en massa annat att låna, berättar Charlotta Karlsson, fritidsstrateg.

Det är Fritidsbanken som lånar ut utrustning och kulturhuset Grand driver kiosken. Föreningar arrangerar aktiviteter som är öppna för alla. Fritidsledare och sommarjobbande ungdomar finns till hands och guidar besökare.

– På Uppsala Summer Zone är aktiviteterna gratis och det kostar inget att låna saker. Så du som vill kan ta chansen att prova något nytt. Du eller din förening kan också boka ytor under vissa tider och det är förenat med en kostnad, säger Charlotta Karlsson.

Läs mer om Uppsala Summer Zone

Se aktivitetskalendern för Uppsala Summer Zone