Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Statsbidrag riktat till barn och unga i utsatta områden

Uppsala kommun får åtta miljoner kronor från Socialstyrelsen 2021, för att vidareutveckla sitt brottsförebyggande arbete och sociala insatser med barn och ungdomar i utsatta områden.

Några ungdomar sitter på marken, en uppochnedvänd skateboard syns i förgrunden

Trygghetsarbetet ligger högt på dagordningen i Uppsala. Målsättningen är tydlig: Gottsunda ska bort från polisens lista över särskilt utsatta områden.

Genom exempelvis Handlingsplan Gottsunda/Valsätra, har flera framsteg gjorts de senaste åren. Det har bland annat lett till ett ökat samarbete mellan polisen, kommunen och fastighetsägarna, socialsekreterare på plats i skolorna, och fler fritidsaktiviteter i direkt anslutning till skoltid.

Satsningar på fritidsaktiviteter i områden som Gottsunda och Gränby, för att bidra till en tryggare och mer trivsam livsmiljö, är inget nytt. Kommunen fattade under 2020 beslut om etablering av ”Allaktivitetshus” i både Gottsunda och Gränby, inom ramen för respektive områdes högstadieskola (årskurs 6–9).

Det ekonomiska tillskottet från Socialstyrelsen är därför välkommet inför kommunens fortsatta arbete med barn och ungdomar i utsatta områden.