Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Spela Pelles Äventyr i Uppsala

Nu kan semesterfirare och Uppsalabor spela Pelles Äventyr och få en digital spelupplevelse på två fysiska platser i Uppsala. Spelet har tagits fram för att locka familjer till Uppsala och kompletterar de många andra aktiviteter och upplevelser som finns med koppling till berättelserna om Pelle Svanslös.

Två barn med mobiltelefoner i en park

Pelles Äventyr har tagits fram av Destination Uppsala och lanserades 5 juni. Spelet har två olika uppdrag; ”Pelle har dåligt flyt” och ”Var katten är Frallan” och kan spelas på plats i Carolinaparken och Stadsträdgården med egen medhavd mobiltelefon.

˗ Vi är glada att kunna erbjuda både uppsalabor och besökare en ny upplevelse där man på ett roligt sätt kan ta del av Sveriges mest kända katt på plats i Uppsala, säger Helena Bovin, marknadschef på Destination Uppsala.

Pelles Äventyr ska på ett enkelt och lekfullt sätt locka barn att röra sig samtidigt som de lär känna Pelle och hans vänner. Spelaren guidas genom spelet av en berättarröst och passar därför även yngre barn. Spelet innehåller nya illustrationer och nyskriven musik.

Läs mer om spelet hos Destination Uppsala

Spela Pelles Äventyr på pellesaventyr.se