Rekordmånga ungdomar har sommarjobbat

I år är det väldigt många ungdomar som har sommarjobbat i Uppsala kommun. Sommarjobb är ett erbjudande som brukar vara populärt och nu i somras är det rekordmånga som har jobbat , över 2000 totalt.

Sommarjobb

Vilka jobb finns

Sommarjobb erbjuds inom en rad olika yrkesområden, som barnomsorg, fastighetsskötsel och trädgård, men det finns även en del jobb inom områden som dans, teater, musik och sport.

På Studenternas bandyplan var det i år premiär för Uppsala Summer Zone med en rad olika aktiviteter inom sport och fritid för barn och ungdomar. Men det har också varit en plats för många ungdomars första sommarjobb. På Summer Zone har sommarjobbarna fått hjälpa till med aktiviteterna, med allt från innebandy till dans.

Sommarjobben är viktiga för ungdomarna

- Vi har haft ett rekordstort intresse i år och är mycket nöjda med att så många ungdomar fick sommarjobba. Sommarjobben är viktiga för ungdomarna, de får prova på arbetslivet och möjlighet att tjäna egna pengar. Känner du någon som går ut nian till våren, då är det läge att tipsa om sommarjobb inför 2022, säger Lotta Zacke, enhetschef med ansvar för sommarjobb i kommunen.

Ansökan till sommaren 2022 öppnar i början av februari 2022. Du hittar mer information om sommarjobb på uppsala.se/sommarjobb