Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Hon är Uppsala kommuns bästa pedagog inom vuxenutbildning

Priset som bästa pedagog i vuxenutbildningen går år 2021 till Mariam Lahyani, för hennes uppmuntrande och pedagogiska ledarskap. Hon överraskades på måndagen på sitt arbete på MoA Lärcentrum.

Den glada pristagaren överraskades i klassrummet.
Pristagaren Mariam Lahyani tillsammans med arbetsmarknadsnämndens ordförande Mohamad Hassan (L) och Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef.

Det pedagogiska priset inom vuxenutbildningen inrättades av kommunen 2020. Både elever, kollegor och allmänhet har kunnat nominera lärare eller arbetslag. Årets pristagare Mariam Lahyani har nominerats av flera av sina elever. De lyfter fram att hon är en pedagogisk och engagerad lärare som ser eleverna och uppmuntrar dem så att de blir trygga i sitt lärande.

Motiveringen till varför Mariam Lahyani får årets pris:
För ett uppmuntrande pedagogiskt ledarskap, som gör att eleverna vill lyssna. Läraren förklarar tills alla förstår och får både blyga och säkra elever att känna sig trygga. Eleverna vågar mer när de känner sig speciella och blir stärkta i känslan att de kan. En tydlig struktur genomsyrar undervisningen och hjälper eleverna att prestera.

Välförtjänt pris till en entusiastisk och engagerad pedagog

På måndagen överraskades Mariam Lahyani på sitt arbete med beskedet att hon utsetts till bästa pedagog inom vuxenutbildningen 2021. Den som berättade för Mariam att hon vunnit pedagogiska priset 2021 var Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden. Han var glad över att få dela ut ett välförtjänt pris.

– Årets pristagare har visat ett starkt engagemang för sina studenters förutsättningar att öka sina kunskaper och fördjupa sina intressen. Eleverna har genom sin nominering klargjort sin uppskattning för hennes entusiasm för undervisning och bildning. Det är därför en glädje och stolthet att ge Mariams årets pris, säger Mohamad Hassan (L).

Engagemang och lyhördhet

För Mariam är engagemang och lyhördhet viktigt i undervisningen, liksom flexibilitet inför olika sätt att ta in kunskap. Det är uppskattat av hennes elever.

- Det känns fantastiskt och lite chockartat. Jag vill tacka alla som har nominerat mig – det är för er skull jag är här! säger Mariam. Det är jätteroligt och en bekräftelse på att jag gör något bra. Jag är tacksam!

Uppskattning och inspiration

Det pedagogiska priset inom vuxenutbildningen i Uppsala delas ut en gång per år och har till syfte att uppmärksamma och visa uppskattning för det arbete som lärare gör. Tanken är också att priset ska inspirera till pedagogisk utveckling och lyfta och sprida goda exempel.

Priset kommer att delas ut vid en ceremoni i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 13 december.

Mer information om olika former av utbildning för vuxna i Uppsala finns på sidan Vuxenutbildning.  

Uppsala kommun delar varje år ut pedagogiska priser till framstående lärare och ledare inom pedagogisk verksamhet. Mer information om priset, kriterier och pristagare finns på sidan Pedagogiska priset.