Öppna förskolorna stänger för att stoppa RS-viruset

Samtliga öppna förskolor som Uppsala kommun driver kommer att hålla stängt under perioden 8 november 2021 till 3 december 2021. Digitala aktiviteter kommer att hållas under tiden.

Det pågår ett utbrott av RS-virus i Uppsala. Många små barn behöver sjukhusvård och barnsjukhuset i regionen är kraftigt överbelastat. Eftersom smittan inte visar tecken på att avta rekommenderar Region Uppsala att de öppna förskolorna tillfälligt stänger för att minska smittspridningen.

- Vi går nu över till digital verksamhet. Det betyder att man kan vara med via telefon, ipad eller dator på våra olika aktiviteter. Men vi har redan kört digitalt under pandemin så våra vårdnadshavare som varit med ett tag är inkörda på det, och de nya får haka på. Vi hoppas att så många som möjligt vill fortsätta vara med på våra digitala träffar och att vi så fort smittspridningen lättar får starta upp våra inne och uteaktiveter fysiskt igen, säger Anna Hanning, chef kommunal öppen förskola.

Vid behov kan den tillfälliga stängningen förlängas.

Varje öppen förskola informerar på sin webbsida om vilka digitala aktiviteter som kommer att anordnas under tiden.

Samtliga föräldrar med spädbarn upp till 6 månaders ålder uppmanas även att hålla syskon hemma från förskolan.

Öppna förskolan