Nytt kort till kollektivtrafiken för dig som fyllt 70

Från 15 augusti kommer du som fyllt 70 år och som bor i Uppsala kommun kunna beställa ett kort som ger billigare resor med kollektivtrafiken.

Seniorkortet ger billigare resor i kollektivtrafiken

Seniorkortet är en satsning Uppsala kommun gör för att erbjuda bättre möjligheter för äldre att resa inom länet. Kortet är en årsbiljett inom UL-trafiken där kommunen står för en del av kostnaden för att kunna erbjuda ett billigt alternativ till alla över 70 år i Uppsala.

- Nu kommer vi äntligen igång med denna viktiga satsning för att bryta den ofrivilliga ensamheten. Uppsalas äldre ska kunna leva ett aktivt och oberoende liv oavsett plånbokens storlek, säger Erik Pelling.

Seniorkortet kommer att kosta 150 kr per månad och kan köpas av den som är folkbokförd i Uppsala kommun och har fyllt 70 år. Kortet gäller för stadsbussar, regionbussar och Upptåget i hela länet inom alla zoner där du kan resa med UL-biljett.

Kortet gäller vardagar 9.00-15.00 och 19.00-06.00, lördag-söndag och övriga helgdagar dygnet runt.

Kommunen öppnar för beställningar på uppsala.se/seniorkortet från 15 augusti och korten börjar gälla 1 oktober. Kortet går att beställa under hela året och det gäller alltid i ett år framåt.

Smittspridningen har påverkat försäljningsstarten

Lanseringen av seniorkortet har försenats av de begränsningar som regeringen infört till följd av spridningen av covid-19. Nu har läget förbättrats och kommunen ser att det därför är möjligt att starta försäljningen i takt med att regeringen lättar på fler restriktioner. Vi följer den plan som regeringen har tagit fram för avveckling av restriktionerna. Om läget återigen skulle förvärras och restriktioner finns kvar kan det även påverka datumet för försäljningsstart.

Mer information

Du hittar mer information om kortet och hur du gör din beställning på uppsala.se/seniorkortet.