Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Nya lägenheter och småhus i Gunsta

Uppsala kommun har anvisat mark till Lyckos AB för att bygga bostäder i Södra Gunsta. Det blir en blandad bebyggelse mellan lägenheter och radhus.

Illustration radhus från Lyckos AB
Illustration radhus, bild från Lyckos AB

Lyckos AB planerar att bygga 28 radhus och 57 lägenheter i bostadsrättsform. Lägenheterna är fördelade i tre punkthus i fyra våningar och kommer att ligga mitt emot det planerade torget i Södra Gunsta etapp 2.  Planerad inflytt är 2025-2027.

 - Vi fortsätter att utveckla hela kommunen. Det ska finnas både lägenheter och hus på landsbygden. Med både bostadsrätter och radhus tar vi nästa steg i utvecklingen av Gunsta, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande

I Södra Gunsta planeras för totalt 1 000–1 500 nya bostäder. Bostadsbyggandet startade i början av 2018 och utbyggnaden sker etappvis med upp till 200 bostäder per år. Hela utbyggnaden av området med alla etapper beräknas vara färdig runt 2035.

Mest villor och radhus

Området byggs framför allt småskaligt. Det innebär att husen är låga och anpassas efter naturens färger och former. Längs huvudgatan skapas ett centrum med bostäder och service på ett ställe. Här är bebyggelsen något högre än i övriga området. De högsta husen längs huvudgatan blir fyra våningar med utsikt över området, skogen och åkrarna. I bottenvåningarna finns plats för service i form av butiker, kaféer och restauranger. Precis utanför huvudgatan ligger villor och radhus med egna gräsytor och uteplatser.

 

Läs mer om projektet på projektets hemsida

För mer information