Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Nu tänder vi julbelysningen

På fredag 26 november tänder vi årets julbelysning. Kom och fira invigningen på Stora torget klockan 18.00! Det blir blåsorkester och solosång med Petra Garnås. Hilde Klasson (S), vice ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden håller invigningstal.

Kärlekens träd lyser upp Stora torget i vintermörkret.
Kärlekens träd lyser upp Stora torget i vintermörkret.

Julbelysningen i Uppsala har utvecklats över tid och blivit en tradition som sprider glädje inför den mörkare perioden av året. Ljuset och stämningen samlar människor och skapar trivsel och samhörighet.

Har du tänkt på hur vackert träden lyser upp Fyrisån och hur magiskt det blir med färgerna under Dombron och Nybron? Kärlekens träd på Stora torget har sitt självklara budskap och renarna i Gottsunda centrum påminner oss om närheten till skogen och naturen omkring.

I år satsar kommunen lite extra tillsammans med Uppsala Citysamverkan. Det blir bland annat två belysta julgranar vid St:Olofgatan/Svartbäcksgatan och två granar vid Kungsängsgatan/Bangårdsgatan. Det blir även ljusslingor på alla trädstammar utmed ån mellan Dombron och Islandsbron.

Den traditionella belysningen i citypassagen vid resecentrum tände vi tidigare i november. I Gnista-rondellen sitter det också ledslingor i träden, som ett välkomnande vid den södra infarten.

Program

Datum: Fredag 26 november - se tider för programmet nedan.
Plats: Stora torget

18.00: Uppsala Blåsorkester

18.05: Välkommen! Moderator Lisa Thörn, vd Uppsala Citysamverkan

18.05-18.10: Uppträdande med Ekeby dansstudio

18.10: Invigningstal av Hilde Klasson (S), 1:e vice ordförande i Gatu- och samhällsmiljönämnden, som avslutar med att tända upp Kärlekens träd.

18.20: Solosång med Petra Garnås

18.30: Uppsala Blåsorkester

18.45: Avslut