Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Nu startar Utbildnings- och jobbcenter upp i Gränby Kvarngärdet

Kommunens satsning på Utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda har varit en framgång och nu ökar kommunen sin närvaro även i Gränby och Kvarngärdet. Utbildnings- och jobbcenter flyttar in i lokaler på Råbyvägen 37. Inledningsvis sker vägledning till utbildning och jobb digitalt och på telefon.

Man och kvinna står i ett kontorslandskap
Områdeschef Andreas Christoffersson och platsansvarig Laila El Shaia på Utbildnings- och jobbcenter på Råbyvägen 37

För att minska smittspridningen av covid-19 kommer det till en början att vara stängt för besökare när Utbildnings- och jobbcenter startar verksamheten i Gränby Kvarngärdet. Medborgare är välkomna att ta kontakt via chatt, mejl och telefon och boka digitala möten. På så sätt kan medborgaren ändå få vägledning till utbildningar och jobb. Coacherna talar även flera språk.

-  Vi har sett vilka effekter Utbildnings- och jobbcenters etablering i Gottsunda har inneburit. De möten som närheten och tillgängligheten skapar, att enkelt och spontant nå oss och få den här servicen, har varit avgörande för många som velat hitta sin egen försörjning. Om vi får fler föräldrar i arbete skapar vi även bra förebilder och en större känsla av delaktighet i samhället, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Utbildnings- och jobbcenter ökar chansen till jobb

Satsningen på Utbildnings- och jobbcenter i Gränby Kvarngärdet är en del av handlingsplanen för området. Genom ökad närvaro och högre tillgänglighet får fler möjlighet att finna vägar till att försörja sig.

-  Nu finns vi på plats och påbörjar samverkan och nätverkandet med lokala aktörer. Även det var en bidragande faktor till framgången i Gottsunda. Men framför allt så står vi redo att öppna upp för besökare så snart covid-läget tillåter. Det hoppas vi blir snart! säger Andreas Christoffersson, områdeschef arbetsmarknadsförvaltningen.

Utbildnings- och jobbcenter finns på flera platser runt om i Uppsala och här kan de som söker utbildning eller arbete gå en vuxenutbildning, delta i arbetsmarknadsinsatser och få information om jobb och praktik. Ett besök på Utbildnings- och jobbcenter ökar chanserna till jobb.

Kontakta Utbildnings- och jobbcenter i Gränby Kvarngärdet

Läs mer om Utbildnings- och jobbcenter

Läs om Handlingsplanen för ökad trygghet i Gränby och Kvarngärdet 2020-2021

Här kan du även läsa om hur kommunen jobbar med handlingsplanen