Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Nu släpps programmet till Uppsala klimatvecka 2021

Maten vi äter, kläderna, resorna och husen vi bor i. Nästan två tredjedelar av Uppsalas konsumtionsbaserade utsläpp av växthusgaser kommer från oss som bor här. Det betyder att vi tillsammans kan göra stor skillnad! Välkommen till Uppsala klimatvecka, 21-27 mars 2021.

Liten flicka som tittar genom ett förstorningsglas

Här samlas experterna, vardagshjältarna och de goda exemplen på hur vi, som individer och samhälle, kan bidra till de omställningar som behövs för att vi ska må bra och nå målet – ett klimatpositivt Uppsala 2050.

Hela Uppsala är engagerade

Uppsala klimatvecka är framför allt ett digitalt arrangemang, med några inslag där människor ändå rör sig. Här finns något för de allra flesta. Vill du veta hur du gör din trädgård så klimatsmart som möjligt? Hur du går från klimatångest till handling? Få tips och exempel på hur du minskar klimatavtrycket från din mat? Över 50 aktörer från Uppsala bidrar till det breda programmet fyllt med verktyg, inspiration och kunskap för en hållbar framtid.

Ta del av programmet för Uppsala klimatvecka 2021. (Programmet fylls på fram till 15 mars).