Nu öppnar våra frilufts- och idrottsaktiviteter

Uppsala kommuns aktiviteter som varit stängda öppnar nu stegvis, men med anpassning för att begränsa smitta. Omklädningsrum, duschar och relax i Fjällnora och Björklinge är fortsatt stängda. Uppsala Summer Zone på Studenternas öppnar för allmänheten 7 juni.

Sedan regeringens direktiv om att avveckla restriktionerna har Uppsala kommun gjort riskanalyser och arbetat för att anpassa de frilufts- och idrottsaktiviteter som tidigare varit stängda. Dessa kommer nu att öppnas successivt, men med anpassningar och vissa undantag.

De kommunala verksamheter som berörs är:

Fjällnora

• Campingen är öppen för säsongsgäster.
• Serveringen och uthyrning av båtar öppnar 5 juni
• Toaletterna i servicehuset hålls öppna från 5 juni
• Campingen och stuguthyrning för allmänhet öppnar tidigast 1 juli, beroende på hur smittläget utvecklas.
• Utomhusrelax, bastu och omklädningsrum är stängda tillsvidare.

Björklinge

• Campingen är öppen för säsongsgäster från 28 maj.
• Campingen öppnar för övriga gäster 5 juni.
• Serveringen öppnar 5 juni.
• Toaletterna i servicehuset är öppna från 5 juni under kioskens öppettider.
• Omklädningsrummen och bastun hålls stängda tills vidare.

Uppsala Summer Zone

(aktivitetsyta för sporter på Studenternas)

• Öppnar för allmänheten den 7 juni. Till en början för maximalt 100 personer samtidigt.

Bälingebadet

• Badet är öppet från 1 juni.

Övrig verksamhet är öppen som vanligt med tillägget att vuxna kan träna, spela enstaka matcher och ha mindre cuper. Barn och ungas tävling, läger och cuper prioriteras och tillgänglighet för vuxna sker successivt.

Fjällnora friluftsområde

Björklinge friluftsområde