Från och med 30 juli råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Många sökande till tillfälligt kulturstöd

Totalt har det kommit in 112 ansökningar om tillfälligt kulturstöd. Det var i mars tidigare i år som kulturnämnden beslutade att utlysa en andra ansökningsomgång av tillfälligt kulturstöd med anledning av covid-19. Under torsdagen tog kulturnämnden beslut om att fördela ytterligare fyra miljoner kronor.

En person sitter vid datorn och arbetar med att skapa musik.

Stöden är riktade till aktörer baserade i Uppsala kommun som verkar inom kulturnämndens ansvarsområde. Stödet syftar till att stötta Uppsalas kulturliv och verksamheter där professionella yrkesutövare drabbas ekonomiskt av pandemin.

Pengarna ska kompensera för bortfall av intäkter för perioden september till december 2020, samt stötta fortsatt kulturverksamhet under 2021.

Fler fick möjlighet att söka 

Inför den här utlysning utökades stöden för att berättiga fler sökande. Företag och organisationer baserade i Uppsala har kunnat söka stöd för bortfall av intäkter för kulturverksamhet på andra platser i Sverige eller världen.

Nytt är också stödet för särskilda behov och åtgärder som syftar till att möta den stora variation av behov som finns.

Totalt har det kommit in 112 ansökningar om tillfälligt kulturstöd till ett belopp av 43,7 miljoner kronor, varav:

• 55 ansökningar för intäktsbortfall till en summa av 30 241 804 kr. I ärendet har förvaltningen föreslagit stöd för intäktsbortfall om 2 490 016 kr till 53 aktörer.
• 57 ansökningar för särskilda behov och åtgärder till en summa av 13 583 792 kr. Förvaltningen har föreslagit stöd för särskilda behov och åtgärder om 1 470 894 kr till 52 aktörer.

Kulturnämndens beslut finns att läsa på uppsala.se/kulturbidrag