Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Måla fritt på KAP i sommar – öppen vägg är på plats

Under sommaren 2021 står en öppen konstvägg på KAP-området vid Kungsängsbron. Här kan Uppsalabor fritt använda ytorna för olika typer av kreativa uttryck. Den öppna väggen är på plats tillfälligt och tas ner i mitten av september. Därefter utvärderas projektet.

Öppen vägg att måla på, vid KAP i Uppsala.

Den öppna väggen är uppförd av kulturförvaltningen på initiativ från kulturnämnden. Målet är att inspirera till kreativitet och skapa ett komplement till de sommaraktiviteter som finns i närområdet.

– Vi har alla kreativa krafter i oss och vi får utlopp för dem på olika sätt. Det här är ett spännande sätt att låta alla som vill testa och se hur det är att måla i stort format på laglig väg. Det ska bli väldigt intressant att se vad som växer fram på den öppna väggen, säger Linda Eskilsson, kulturnämndens ordförande i Uppsala kommun.

KAP-området är ett viktigt område året runt för friluftsliv, idrott och motion. Under sommaren pågår Uppsala Summer Zone på Studenternas idrottsplats och feriearbetare från Fritid Uppsala kommer att finnas närvarande i området under sommaren.

Väggen riktar sig till både erfarna konstnärer och nybörjare. Idén är att skapa ett levande och föränderligt konstverk. Bilder från väggen kan publiceras i sociala medier på hashtaggen #öppenvägguppsala. Efter provperioden på KAP kommer kulturförvaltningen att göra en utvärdering för vidare beslut i kulturnämnden om hur och om det blir en fortsättning för den öppna väggen.

Läs mer om Uppsala Summer Zone