Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Pressmeddelande

Lundellska skolan får nya lokaler på Polacksbacken

Uppsala kommun har slutit ett avtal om att hyra skollokaler vid Polacksbacken i Uppsala. Lundellska skolan kommer att flytta till de nya lokalerna med start 2023.

Lundellska skolan flyttar till universitets lokaler vid campus Polacksbacken. Flytten inleds 2023.
Lundellska skolan flyttar till universitets lokaler vid campus Polacksbacken. Flytten inleds 2023.

Det är lokaler vid campus på Polacksbacken som kommer att renoveras och ställas om till skollokaler. Avtalet innebär en betydande förstärkning av skollokaler för kommunen för lång tid framöver.

– Vi behöver fler skolplatser när Uppsala utvecklas. Här slår vi två flugor i en smäll. Lundellska får nya lokaler i ett fantastiskt läge. Samtidigt blir deras nuvarande lokaler lediga för annan skolverksamhet, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande. 

När den kommunala gymnasieskolan Lundellska skolan flyttar in i de nyrenoverade lokalerna kommer skolan kunna växa och få plats för 1 400 elever. Lundellska skolan är redan trångbodd idag och får inte plats i de nuvarande lokalerna. Flytten planeras i två etapper, år 2023 och 2024.

– Lundellska skolan är en populär skola med stolta traditioner som nu kommer kunna fortsätta att utvecklas och ta emot fler elever. Vi har ett sammanlagt behov av 2500 nya gymnasieplatser fram till år 2030 och det här avtalet är ett viktigt steg på vägen mot det målet, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

– Vi ser fram emot att ta med oss vår ”Skrapan-anda” och flytta in de nya fina lokalerna. Det kommer bland annat finnas en trevlig och härlig matsal och en aula som vi saknar idag, säger Lundellska skolans rektor, Stefan Nyhem.

Området där byggnaderna ligger är kulturminnesmärkt och var från början en militär förläggning för Upplands regemente. Sedan dess har de använts av Uppsala universitet. Fastighetsbolaget Hemsö har förvärvat lokalerna av Akademiska hus och kommer att ställa om och renovera dem så att de passar gymnasieverksamhet.

För mer information