Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Linda Andersson får pedagogiska lärarpriset förskola

Linda är lyhörd och utgår från barnens intressen men har en tydlig pedagogisk tanke. Hennes engagemang och driv smittar av sig på barnen och oss vårdnadshavare. Så står det bland annat i nomineringarna som gör att Linda Andersson, förskollärare på Växthusets förskola, får det pedagogiska lärarpriset förskola 2021.

Vinnaren tar emot sitt pris
Från vänster: Rektor Anna Bergström, vinnaren Linda Andersson och Susanne Engström

– Är det sant?! Tack så jättemycket. Vad glad jag blir, säger Linda Andersson, förskollärare Växthusets skola.  

Linda Andersson har just fått höra att hon får pedagogiska lärarpriset förskola 2021. Hon höll på att plocka fram mellanmål till barnen på avdelningen när Susanne Engström (MP), ledamot i utbildningsnämnden och rektor Anna Bergström överraskade henne. Nu står hon med en blombukett i handen och ler stort.

Susanne Engström har läst upp delar av de nomineringar som ligger till grund för utmärkelsen. Det är vårdnadshavare till barnen på Lindas avdelning som har nominerat henne och det står bland annat att Linda ser varje barn som en individ och att hon ser möjligheter där många skulle kunna se problem. Det står också att Linda är bra på att se varje barn och bekräfta alla. Och att det märks att hon är genuint stolt över alla barn och hur de utvecklas på förskolan.

Arbetar med samma barngrupp sedan flera år

Linda Andersson arbetar på Växthuset förskola sedan tre år tillbaka och hon har varit förskollärare i åtta år. Hon brinner för barnen, att se dem utvecklas och följa deras intressen.

– Det ger så mycket. Jag har följt den här barngruppen sedan de skolades in här på Växthusets förskola. Så det är några år nu. Tanken är att jag ska följa barnen tills de börjar förskoleklass. Då får man starka band, både till föräldrar och barnen, säger Linda Andersson.

Hon vet att vårdnadshavarna är glada för veckobreven som hon skriver. Och att veckobreven är lite extra viktiga nu eftersom vårdnadshavarna inte får komma in på avdelningen.

– Vårdnadshavarna är bra på att visa uppskattning för det vi gör och det ger oss ännu mer driv. Jag tycker att det är väldigt roligt att skriva veckobrev och att försöka hitta olika sätt att dokumentera på för att förmedla det vi gör och de lärprocesser barngruppen är inne i till vårdnadshavarna, säger Linda Andersson.

Inspirerar och engagerar

Rektor Anna Bergström berättar att Linda Andersson är en inspirerande förskollärare som engagerar sina kollegor, bidrar till förskolans pedagogiska miljöer och jobbar inkluderande med de barn som behöver.

– Hon är ett föredöme i yrket, säger Anna Bergström, rektor Växthusets förskola.

De pedagogiska priserna

De pedagogiska lärarpriserna delas ut till lärare i förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Det pedagogiska ledarskapspriset delas ut till en rektor som arbetar inom någon av skolformerna. Priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor.

Det är kollegor till pedagoger och skolledare, elever och vårdnadshavare som skickar in nomineringar och utbildningsnämnden fattar beslut om vilka som får priserna. 

Måndag 13 december är det en gemensam prisceremoni i samband med kommunfullmäktige.

Läs mer om de pedagogiska priserna