Kommunalråd Helena Hedman Skoglund (L) slutar

Kommunalrådet och ordföranden i utbildningsnämnden Helena Hedman Skoglund (L) har meddelat att hon avsäger sig alla sina politiska uppdrag och slutar som kommunalråd.

Helena Hedman Skoglund

– Det finns två skäl till att jag väljer att lämna. Jag vill ha mer tid tillsammans med mina barn samtidigt som jag inte känner mig bekväm med vissa av mitt partis beslut på riksplanet, säger Helena Hedman Skoglund.

Helena Hedman Skoglund har varit kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden sedan 2018. Hon är även ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen, ordförande i Uppsala kommuns funktionsrättsråd, och har flera andra uppdrag i kommunen.

Hon slutar 28 februari 2022. Liberalerna i Uppsala kommun har ännu inte utsett någon ersättare.