Pressmeddelande

Kandelabern får ny placering på Stora Torget

Det blev en övervägande majoritet för ny placering av kandelabern på Stora Torget i Uppsala. Detta enligt den medborgardialog som ägde rum i somras, där Uppsalaborna genom omröstning fick säga sitt. Totalt fick kommunen in 7 871 röster, vilket är över förväntan.

- Uppsalabornas engagemang i kommunens utveckling är mycket värdefull, och har nu fått genomslag i omröstningen kring kandelaberns placering. Dialogen är viktig och ska hållas ständigt levande, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

När omröstningen avslutades 2 augusti hade det kommit in 5 478 röster på kommunens Facebook-sida och 2 393 röster på uppsala.se/kandelaber. Cirka 66 procent röstade för en ny placering på Stora Torget, vilket innebär att det förslaget gick hem bäst hos Uppsalaborna. Näst flest röster fick S:t Eriks torg (cirka 22 procent) och på tredje plats i omröstningen hamnade Vaksala torg med cirka 12 procent.

Gatu- och samhällsmiljönämnden har nu beslutat att kandelabern ska flyttas till ny plats på Stora torget enligt resultatet från medborgardialogen och röstningen.