Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Pressmeddelande

Kandelabern får ny placering på Stora Torget

Det blev en övervägande majoritet för ny placering av kandelabern på Stora Torget i Uppsala. Detta enligt den medborgardialog som ägde rum i somras, där Uppsalaborna genom omröstning fick säga sitt. Totalt fick kommunen in 7 871 röster, vilket är över förväntan.

- Uppsalabornas engagemang i kommunens utveckling är mycket värdefull, och har nu fått genomslag i omröstningen kring kandelaberns placering. Dialogen är viktig och ska hållas ständigt levande, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

När omröstningen avslutades 2 augusti hade det kommit in 5 478 röster på kommunens Facebook-sida och 2 393 röster på uppsala.se/kandelaber. Cirka 66 procent röstade för en ny placering på Stora Torget, vilket innebär att det förslaget gick hem bäst hos Uppsalaborna. Näst flest röster fick S:t Eriks torg (cirka 22 procent) och på tredje plats i omröstningen hamnade Vaksala torg med cirka 12 procent.

Gatu- och samhällsmiljönämnden har nu beslutat att kandelabern ska flyttas till ny plats på Stora torget enligt resultatet från medborgardialogen och röstningen.

För mer information