Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Jenny Stenius får pedagogiska lärarpriset grundskola

Hon anpassar undervisningen på ett sätt så att eleverna känner sig sedda och kompetenta. Jenny ser till att de utvecklas till sin fulla potential. Så lyder delar av nomineringarna som gör att Jenny Stenius, lärare på Tiundaskolan, får det pedagogiska lärarpriset grundskola 2021.

Vinnaren tar emot priset

Läraren Jenny Stenius sitter i ett tomt klassrum och har ett digitalt möte med Tiundaskolans rektor Jenny Westergren när Oscar Matti (L), ordförande för grundskoleutskottet i utbildningsnämnden, knackar på dörren. Oscar Matti berättar för Jenny Stenius att hon får det pedagogiska lärarpriset grundskola i år.

– Stort grattis! Vi får in många nomineringar. Läraren som får priset ska väcka nyfikenhet och engagera, skapa ett tryggt klimat för lärande, utmana eleverna och ge självförtroende och medverka till att skolan utvecklas. I år är det du som får priset, säger Oscar Matti.

Oscar Matti läser upp nomineringarna som vårdnadshavare har skrivit och överlämnar en bukett blommor.

– Wow, det känns jättehäftigt! Jag är chockad och har inte ord, säger Jenny Stenius. 

Viktigast att må bra

Jenny Stenius arbetar på Tiundaskolan sedan tre år tillbaka och undervisar främst på mellanstadiet. Hon har varit lärare i 18 år.

Jenny berättar att det är viktigt för henne att alla barn förstår att de är fullkomligt makalöst fantastiska bara för att de existerar. Hon säger att det är en hård värld nu och att hon har mött många barn som tror att de är värdelösa för att de inte har högsta betyg eller den vännen de tror att de ska ha.

– Jag tror att jag får priset för att jag har hittat ett sätt där jag kan förmedla till barnen vad som faktiskt är viktigt. Nummer ett är att må bra. För om du inte mår bra spelar inget annat någon roll. Och så jobbar jag därifrån. Har barnen kul och jag kul, då blir det ännu roligare, säger Jenny Stenius.

De pedagogiska priserna

De pedagogiska lärarpriserna delas ut till lärare i förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Det pedagogiska ledarskapspriset delas ut till en rektor som arbetar inom någon av skolformerna. Priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor.

Det är kollegor till pedagoger och skolledare, elever och vårdnadshavare som skickar in nomineringar och utbildningsnämnden fattar beslut om vilka som får priserna. 

Måndag 13 december är det en gemensam prisceremoni i samband med kommunfullmäktige.

Läs mer om de pedagogiska priserna