Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Utbildnings- och jobbcenter invigt i Kvarngärdet Gränby

På Utbildnings- och jobbcenter kan besökare få stöd på vägen mot arbete. Verksamheten som har haft framgång i Gottsunda har utvidgats till ytterligare ett område och den 11 november invigdes de nya lokalerna. Med Utbildnings- och jobbcenter i Kvarngärdet Gränby ökar närvaron och tillgängligheten så fler får möjlighet att hitta vägar till arbete och försörjning.

Siham som klippte bandet vid invigningen står mellan Lena Winterbom, direktör för arbetsmarknadsförvaltningen, och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mohamad Hassan (L) .
Vid invigningen deltog Lena Winterbom, direktör för arbetsmarknadsförvaltningen, Siham som klippte bandet, och Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Vid invigningen i Kvarngärdet Gränby medverkade bland andra Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden, och Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen.

-  Verksamhetens närhet och tillgänglighet möjliggör enkla och spontana möten som kan vara avgörande för mångas framtida möjligheter att hitta sin egen försörjning. Om vi får fler föräldrar i arbete skapar vi även bra förebilder och en större känsla av delaktighet i samhället, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

-  Vi har sett vilka effekter Utbildnings- och jobbcenters etablering i Gottsunda har inneburit och det är både glädjande och naturligt att vi utvidgar verksamheter till fler stadsdelar, säger Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen  

Verksamhet som gör skillnad

Att Utbildnings- och jobbcenter gör skillnad vet många. En av dem är Siham, som vid invigningen hade hedersuppdraget att klippa bandet till de nya lokalerna. För Siham har verksamheten i Gottsunda varit ett stöd både för att hitta utbildning och söka arbete. Hon har fått flera jobb och studerar nu till barnskötare, med siktet inställt på att senare bli förskollärare.

-  Jag har fått både stöd i att hitta utbildning och praktisk hjälp när jag sökt arbete. Att lära mig att skriva CV, till exempel, det hade jag inte gjort tidigare, berättade Siham.

Med nya Utbildnings- och jobbcenter i Kvarngärdet Gränby kommer fler att kunna få stöd på väg till utbildning, arbete och försörjning.

Ökad chans till jobb

På kommunens Utbildnings- och jobbcenter finns information om både utbildning och jobb. Här kan de som söker utbildning eller arbete gå en vuxenutbildning, delta i arbetsmarknadsinsatser och få information om jobb och praktik.

Personalen som finns på plats talar flera språk. Besökaren kan boka tid för individuellt stöd från coacher och vägledare för att hitta utbildningar och få hjälp med att söka jobb. Ett besök på Utbildnings- och jobbcenter ökar chanserna till arbete.

Läs mer om verksamheten på sidan Utbildnings- och jobbcenter .