Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Instruktörspass ska få äldre att upptäcka Uppsalas utegym

Under maj arrangerar Uppsala kommun ihop med RF-SISU Uppland en serie instruktionspass för äldre vid olika utegym i Uppsala. Tanken är att inspirera fler över 60 år att använda utomhusgym och därigenom skapa tillfälle för social samvaro och fysisk aktivitet. Passen riktar sig till vaccinerade och följer rådande restriktioner.

Utegym

I Uppsala kommun finns 23 utomhusgym. Anläggningarna är uppskattade och välanvända, men nu görs en insats för att locka fler äldre i ett samarbete mellan RF-SISU Uppland, Uppsala gymnastikförening och Uppsala kommun. Att öka äldres möjlighet till idrottande och aktivitet är en del i Uppsalas arbete för en äldrevänlig kommun. Genom att sänka tröskeln för att använda utomhusgymmen vill Uppsala kommun stimulera aktivitet och ge fler naturliga mötesplatser för social samvaro.

Under fyra måndagar med början den 10 maj kommer instruktörer från Uppsala gymnastikförening visa hur utegymen används, liksom träning med gummiband. Gummiband kommer att delas ut till alla deltagare tillsammans med instruktioner för fortsatt träning hemma.

Träningspassen riktar sig till personer som är vaccinerade och följer rådande restriktioner då träningen sker i 20-minuterspass med max åtta deltagare åt gången. Det är kostnadsfritt att delta, men anmälan krävs, se nedan.

Träningen arrangeras mellan klockan 9–12 på dessa platser och datum:

  • 10 maj - Årstaparkens utegym, Årsta. Anmälan för deltagare: Årsta Träffpunkt 65+, telefon 018-727 69 35
  • 17 maj - Skivlingsparkens utegym, Norby. Anmälan för deltagare: Eriksberg Träffpunkt 65+, telefon 018-727 69 30
  • 24 maj - Solvallsparkens utegym, Rosendal. Anmälan för deltagare: Gottsunda Träffpunkt 65+, telefon 018-727 59 63
  • 31 maj - Anna Petruspark utegym, Industristaden. Anmälan för deltagare: Örnen, telefon 018-727 48 93

Läs mer om Uppsalas 23 utegym.