Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Information om lediga platser hjälper dig när du söker förskola till hösten

Om du vill att ditt barn ska börja på förskolan till hösten är det dags att söka nu. Ta hjälp av kommunens information om tillgängliga förskoleplatser så har du större chans att få plats på den förskolan som du vill ha.

Nu till sommaren slutar många barn på förskolan för att ta steget till förskoleklass i höst. Det skapar många lediga platser på både kommunala och fristående förskolor.

Se antal lediga platser på förskolor

– Du kan använda dig av informationen för att se hur stor chans du har att få en plats på den förskolan som du har valt. Om du har valt tre förskolor som har upp till fem platser lediga är det inte så stor chans att man får någon plats där. Då är det bra om du väljer någon som också har fler än 20 lediga platser. Då har du större chans att få in ditt barn på en förskola som du vill, säger Caroline Sedin, enhetschef antagning och placering.

Du behöver ansöka tre månader innan du vill att ditt barn startar på förskolan. Undantaget är i augusti, om du vill ha plats då måste du söka fyra månader innan, alltså senast 31 mars.

Informationen med antal tillgängliga platser är ett sätt att enkelt kunna se ungefär hur många platser en förskola har från augusti 2021 och anpassa sina val efter det. Eftersom antalet lediga platser ändras så kommer informationen bara finnas tillgänglig från 23 mars till 30 april när flest söker. Om du ansöker till en fristående förskola med egen kö ska du vända dig direkt till den aktuella förskolan med din ansökan.

Ansök till en förskola eller familjehem