Hedersmedaljer till fem Uppsalabor

Uppsala kommun delar varje år ut hedersmedaljer i guld till Uppsalabor för värdefulla tjänster åt kommunen eller som anses ha gjort sig förtjänta av kommunens utmärkelse. I år hedras mottagarna för mångåriga insatser inom bland annat folkhälsa, idrott och engagemang för samhällets utsatta.

Uppsala slott
Hedersmedaljerna delas ut på Uppsala slott i maj 2022.

På kommunfullmäktiges möte idag, 11 oktober, kungörs att årets fem hedersmedaljer delas ut till Uppsalaborna Johan Carlsson, Peter Gerhardsson, Kristina Edström, Lars Jonsson och den i Uppsala verksamma Margaretha Svensson Paras.

- Årets medaljörer har gjort fantastiska insatser, både för Uppsala och Sverige. Det är så roligt att kunna uppmärksamma dem med vår hedersmedalj. Årets medaljörer är verkligt goda förebilder för oss alla. Vi hoppas att även alla deras medarbetare kan känna stolthet över att just deras verksamhetsledare eller chef fått kommunens hedersmedalj år 2021, säger Eva Edwardsson, ordförande kommunfullmäktige (L).

Hedersmedaljerna kommer att delas ut vid en medaljmiddag på Uppsala slott 6 maj 2022. Då firas även att hedersmedaljerna har delats ut i 75 år.

Läs motiveringarna till årets hedersmedaljörer.