Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Häng med på fritidsgårdarnas sommaraktiviteter

Många av Uppsalas fritidsgårdar har ett späckat sommarschema för dig som är 13–18 år. Paddla, bada, baka pizza, gå höghöjdsbana och spela fotbollstennis är exempel på aktiviteter som du har chans att vara med på. Och på Stenhagens fritidsgård kan du tävla i matlagning.

Närbild på händer som rullar köttbullar med blåa plasthandskar.
Matlagning på Stenhagens fritidsgård.

– I kväll kör vi matlagningstävlingen Taste of Stenhagen. Vi blandar lamm- och nötfärs och grillar kebabspett. Ungdomarnas uppgift är att krydda färsen på bästa sätt. När spetten är grillade provsmakar jag och mina kollegor. Godast kebabspett vinner. Det blir spännande, säger Josef Abdo, fritidsledare på Stenhagens fritidsgård.

29 ungdomar deltar och vinnaren lyckas kombinera en utsökt kryddning med lagom hetta. När tävlingen är avgjord äter alla tillsammans. Kebabspetten serveras med tzatziki, grillade grönsaker och libanesiskt pitabröd.

Aktiviteter hela sommaren

Stenhagens fritidsgård har aktiviteter hela sommaren. Fram tills nu har de haft fokus på fotbolls-EM. De har tittat på matcher, grillat inför Sverigematcherna och haft utmaningar med priser, som cross bar challenge, fotbollstennis och speed shooting.

– Vi har en massa roligt på gång de närmaste veckorna. Vi jobbar bland annat med foto och film, täljer, åker på utflykter, har musikworkshop och bakar pizza. Och du som vill tävla i matlagning har två chanser till i sommar. Fredag 6 augusti och tisdag 10 augusti kör vi Taste of Stenhagen igen, berättar Josef Abdo.

Du hittar alla sommaraktiviteter på fritidsgårdarnas webbplats.

Det finns dag- och kvällsaktiviteter och dagläger. För att se vilka tider som gäller för en viss aktivitet, klicka på aktuell fritidsgård längst ned på sidan.