Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Fritid Uppsala får Uppsala kommuns jämställdhetspris 2021

För sitt målmedvetna, systematiska och normkritiska jämställdhetsarbete för barn och unga tilldelas Fritid Uppsala årets jämställdhetspris.

Sarah Havneraas, Mohamad Hassan och Gunilla Sjöblom

Under en digital direktsänd prisceremoni på Reginateatern idag tillkännagav Uppsala kommuns jämställdhetsråd mottagaren av årets jämställdhetspris 2021. Av finalisterna Uppsala brandförsvar, Offentlig konst och Fritid Uppsala var det till slut Fritid Uppsala som fick ta emot det ärofyllda diplomet.

– Uppsalas fritidsverksamhet ska vara en plats där alla barn och unga kan mötas oavsett vem man är. Med inspirerande målmedvetenhet utför Fritid Uppsala ett kvalitativt jämställdhetsarbete. Deras sätt att utveckla metoder och arbetssätt som främjar och stärker jämställdheten är ett föredöme, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och jämställdhetsrådets ordförande.

Inkluderande marknadsföring

Fritid Uppsala följer upp, använder och utvecklar löpande metoder och arbetssätt som skapar delaktighet, stärker jämställdheten och motverkar exkluderande normer för kön och andra diskrimineringsgrunder. Under 2020 har verksamheten arbetat bland annat med inkluderande representation i marknadsföring av aktiviteter.

– Jag är jättestolt för det här priset. Stort tack till alla medarbetare som gör ett fantastiskt arbete dagligen för att se alla barn och unga, säger Gunilla Sjöblom, avdelningschef på Fritid Uppsala.

Öppen fritidsverksamhet

Fritid Uppsala består av 24 fritidsklubbar och 17 fritidsgårdar, Allis och Grand och bedriver öppen fritidsverksamhet för barn och unga i Uppsala.

Uppsala kommuns jämställdhetsråd arbetar för att öka medvetenheten om vikten av ett jämställdhetsperspektiv inom alla politikområden, i samtliga styrelser och nämnder. Rådet, som består av nio förtroendevalda, följer utvecklingen på jämställdhetsområdet inom kommunen och i andra delar av samhället för att kunna sprida ny kunskap inom kommunen.

Läs mer om Uppsala kommuns jämställdhetspris.