Parkens förskola stänger på grund av covid-19

På rekommendation av Smittskydd stänger Parkens förskola idag på rekommendation av Smittskydd.

Idag har utbildningsförvaltningen beslutat att Parkens förskola kommer vara stängd från idag fredag till och med fredag 23 april, på rekommendation av Smittskydd. Just nu har 7 konstaterad smitta och fler väntar på provsvar.

Därför stänger vi

Det finns två orsaker till stängningen. Det ena är att vi endast har 16 av 34 personal på plats. Det andra är att smittskyddsläkarna i Region Uppsala bedömer att personalen behöver vara i karantän under en vecka för att stoppa smittan från att sprida sig. Under den veckan behöver de ta prov för covid-19.

Förskolan kommer hållas stängd till och med fredag 23 april. Under stängningen kommer barn till vårdnadshavare med samhällsviktiga tjänster att erbjudas barnomsorg.

- Vi förstår att varje stängning ställer till det för våra vårdnadshavare, men under den här pandemin finns det inget alternativ. Vi fortsätter ta dessa situationer på stort allvar och agerar snabbt för att snabbt hejda smittan för allas bästa, säger Jan Aili, chef för den kommunala förskolan.