Förskola i Björklinge stänger på grund av covid-19

Efter ett utbrott av covid-19 bland personalen stänger den kommunala förskolan Ramsjö förskola i Björklinge under en veckas tid. Flera medarbetare har konstaterad smitta och hela personalen behöver sättas i karantän.

Smittskyddsläkarna i Region Uppsala gör bedömningen att alla i personalen behöver stanna hemma i karantän under 7 dagar och provta sig för covid-19.

Förskolan kommer att hålla stängt från och med torsdag 1 april och planerar att öppna igen torsdag 8 april. Barn till vårdnadshavare med samhällsviktiga tjänster kommer fortsatt att erbjudas barnomsorg.

Det är tredje gången som Uppsala kommun behöver stänga en förskola på grund av covid-19.

Ramsjö förskola har strax över 100 barn och cirka 20 medarbetare.

– Vi vet att smittspridningen i Uppsala ökar just nu och därför behöver alla verksamheter vara vaksamma och agera snabbt när vi upptäcker smitta. Som tur är har vi en långhelg om några dagar och få barn på plats, säger förskolechef Jan Aili.