Evenemang på internationella dagen mot våld mot kvinnor

Hör bland annat journalisten Kerstin Weigl prata om sitt arbete med att dokumentera tio år av fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. Uppsala kommuns jämställdhetsråd och Stadsbiblioteket bjuder in till kväll för att uppmärksamma internationella dagen mot våld mot kvinnor 25 november.

Porträttbild på två kvinnor.
Kerstin Weigl (till höger) kommer till stadsbiblioteket 25 november. Foto: Sofia Runarsdotter

Journalisten Kerstin Weigl har tillsammans med Kristina Edblom dokumenterat varje enskilt fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner under tio års tid. Hör henne berätta om människor som har förlorat en älskad och om hur samhället inte förmår höra kvinnornas rop på hjälp.

Socialförvaltningen berättar om kommunens stöd och pågående arbete vad gäller våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck. Därefter följer ett panelsamtal med Uppsala kommuns jämställdhetsråd. Evenemanget avslutas med mingel och fika.

När: 25 november 17.00–18.00

Var: Mallas sal, Stadsbiblioteket

Hur: Först till kvarn. Kom i god tid, antalet platser är begränsat. Eventet kommer också direktsändas på Uppsala kommuns Facebook-sida.