Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Emina – en av tio toppkandidater till Kompassrosstipendiet

Emina Sesto, 23 år och verksamhetschef för ett antal servicebostäder i Uppsala kommun, är toppkandidat till årets stipendium Kompassrosen som delas ut av Hans Majestät Konung Carl XVI Gustafs stiftelse ”Ungt ledarskap”. Av flera hundra nominerade är det tio kandidater som sticker ut i mängden och Emina är en av dessa med sitt starka fokus på människors lika värde.

Bild på Emina Sesto
Emina Sesto är en av tio kandidater till stipendiet Kompassrosen

Stipendiet Kompassrosen delas årligen ut av Hans Majestät Konung Carl XVI Gustafs stiftelse ”Ungt ledarskap” till personer som visar att de tar ett ansvar och har ett engagemang utöver det vanliga. De som nu utgör topp tio-listan har utmärkt sig med sin starka drivkraft att förändra och förbättra samhället och världen på olika sätt. Och detta under ett år som varit tuffare och mer utmanande än någonsin. 50 000 kronor delas ut till tre - fem ledare under 26 år som utmärks av att vara extra modiga, handlingskraftiga och omtänksamma i sitt sätt att leda sig själva och andra.

Emina Sesto är inte bara överväldigad över att vara en av tio toppkandidater – hon är också oerhört stolt över nomineringen.

- Jag arbetar varje dag utifrån en stark och sund värdegrund som bland annat bygger på att se och arbeta utifrån alla människors lika värde och rättigheter. För mig är det en självklarhet att så många som möjligt ska ha det så bra som möjligt, varje dag. Det gäller alla runt omkring mig – såväl brukare som medarbetare och andra medmänniskor. Jag försöker alltid vara en god medmänniska, säger Emina ödmjukt.

Det krävs från stiftelsen att stipendiaten har en tydlig plan för hur stipendiet ska användas i det egna värdebaserade ledarskapet. Om Emina får stipendiet vill hon använda det till praktiska och konkreta verktyg i sin vidareutveckling som ledare.

- Jag vill använda stipendiet till att få verktyg som i längden inte gynnar bara mig, utan även de som finns omkring mig som exempelvis medarbetare och brukare.

Andreas Jonsson som är områdeschef och Eminas chef lyfter hennes ledaregenskaper.

- Emina har en fantastisk förmåga att leda andra och dessutom coacha dem till att bli egna ledare, både gentemot sina medarbetare och gentemot de vi har vår omsorg. Jag uppskattar verkligen hennes engagemang och förutom att hon har en omfattande strategisk förmåga har hon alltid koll på detaljer. Hon är väl värd den här nomineringen, säger Andreas.

Årets stipendiater offentliggörs den 3 maj och stipendiet delas ut av H.M. Konungen.