Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Efterlängtad nyöppning av Uppsalas seniorrestauranger

Från och med den första september öppnar Uppsala kommuns seniorrestauranger igen. Ett efterlängtat besked för många. Självklart kommer Folkhälsomyndighetens rekommendationer att följas.

En kock står i ett restaurangkök och gör tummen upp.

Besökarna på seniorrestaurangerna kommer att få instruktioner om att följa de anvisningar som finns kring sittplatser och hygienrutiner. Det är fortsatt viktigt att stanna hemma vid symptom. 

– Det är fantastiskt roligt att vi äntligen kan öppna upp, om än med viss försiktighet, säger Gunilla Pernling, områdeschef för Måltidsservice.

Uppsala kommun driver sju seniorrestauranger där personer över 65 år kan äta lunch till subventionerat pris, andra besökare betalar fullt pris. Det är måltidsservice som lagar och levererar maten till restaurangerna.

Seniorluncherna är en viktig del av Uppsala kommuns arbete med att vara en äldrevänlig kommun.

– Folk har ringt och skrivit mejl och frågat när vi ska öppna igen. Vi har sett att efterfrågan varit stor och att få bemöta det känns bra. Gemenskapen man får här är viktig, säger Gunilla Pernling.

Läs om seniorrestaurangerna