Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Dataspel och gå-fotboll på Internationella dagen för äldre

För andra året i rad uppmärksammar Uppsala kommun Internationella dagen för äldre. Det blir en dag fylld av inspiration, samvaro och fysisk aktivitet.

Internationella dagen för äldre är instiftad av FN och infaller den 1 oktober varje år. Första gången Uppsala kommun uppmärksammade Internationella dagen för äldre var 2020.

I år kommer kommunens Träffpunkter 65+ att erbjuda olika typer av underhållning, samvaro och fysisk aktivitet. Föreningar och lokala kulturpersonligheter har bjudits in för att inspirera till aktivitet och engagemang. Bland annat kommer Jacke Sjödin framföra en specialskriven sång vid några av träffpunkterna. Även andra uppträdanden planeras liksom tilltugg och social samvaro.

Gå-fotboll med Sirius

Det kommer att finnas ett digitalt förinspelat program där studion gästas av bland annat representanter från Sirius som berättar om gå-fotboll och Inger Grotteblad – en dataspelande pensionär.

Det blir även fysisk aktivitet med pausgympa tillsammans med Sofia samt initiativet 100trappsteg med idrottsprofilen Mattias Sunneborn som inspirerar och bjuder in till motion via trappor

Läs mer om dagen på uppsala.se/aldredagen2021