Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Nyhet

Dags att välja program och gymnasieskola

För dig som går i årkurs nio eller på ett introduktionsprogram är det dags att göra en ansökan till gymnasiet. Under perioden 21 januari och 15 februari kan du göra ditt val.

Två tjejer tittar på en mobil

Hur du ansöker till gymnasievalet 2021

För att göra en ansökan till gymnasiet behöver du inloggningsuppgifter som du får av skolans studie- och yrkesvägledare. Ansökan görs sedan på gymnasievalet.uppsala.se mellan 21 januari och 15 februari.

Tänk på att lägga till flera olika val i din ansökan. Rangordna dina val så att utbildningen du helst vill gå ligger överst och så vidare.

Läs mer om ansökan till gymnasiet på uppsala.se

Hitta gymnasieutbildningar och skolor

uppsala.se/gymnasieutbildningar kan du se vilka utbildningar och skolor som finns att välja mellan. På den sidan finns även mycket annan bra information inför ditt val till gymnasiet.

Tips inför ditt val

Utgå från dig själv! Vänner, familj och andra viktiga personer i ditt liv kan såklart dela sina tankar med dig men det är du som ska gå gymnasiet och därför är det viktigt att du väljer någonting som passar just dig.

På Skolverkets webbsida Utbildningsguiden finns många bra tips och mycket fakta om gymnasievalet.