Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Daglig verksamhet öppnar igen 17 maj

Måndag 17 maj öppnar de dagliga verksamheterna igen, efter att ha varit stängda i sju veckor. Verksamheterna höll stängt för att förhindra smittspridning mellan daglig verksamhet och gruppbostäder.

På rekommendation av smittskyddsläkaren i Region Uppsala har ungefär hälften av kommunens dagliga verksamheter varit pausade sedan 29 mars. Det har varit en åtgärd för att minska smittspridning mellan daglig verksamhet och gruppbostäder inom LSS.

Nu bedömer Uppsala kommun tillsammans med smittskyddsläkaren att verksamheterna kan öppna igen. Smittspridningen i samhället minskar och vaccinationstäckningen inom LSS-verksamheter börjar bli god. Daglig verksamhet är också samhällsviktig verksamhet.

För de personer med funktionsnedsättning som deltar i daglig verksamhet innebär detta en välkommen återgång till dagliga rutiner, aktiviteter och gemenskap.

Om daglig verksamhet

Daglig verksamhet är en av insatserna enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa personer med funktionshinder. Det är en dagtidssysselsättning som också kan ge gemenskap. 

Inom Uppsala kommun finns totalt cirka 940 personer inom daglig verksamhet. Utöver de cirka 80 dagliga verksamheter som kommunen driver i egen regi har omsorgsnämnden avtal med 14 externa utförare att driva daglig verksamhet.