Årets nationaldagsfirande blir digitalt

Uppsala kommun sänder årets nationaldagsfirande digitalt. Programmet vänder sig särskilt till kommunens nya medborgare 2019–2020 som på grund av pandemin inte kunnat tas emot i den traditionella medborgarskapsceremonin på Uppsala slott.

Svenska flaggan

Det blir en innehållsrik sändning med sång, musik, tal och historia. Claes Janson och Andreas Hellkvist, en välkänd uppsaladuo ger oss sång och orgelspel och Uppsala Musikklasser årskurs tre och nio uppträder.

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind hälsar våra nya svenska medborgare välkomna och Eva Edwardsson, kommunfullmäktiges ordförande håller det traditionella nationaldagstalet.

Konferencier och värd för programmet är kulturnämndens ordförande Linda Eskilsson.

Tobias Svanelid, känd från Vetenskapsradion historia, berättar varför vi firar nationaldagen just den 6 juni.

Landshövding Göran Enander uppmärksammar Uppsala kvinnojour och dess viktiga arbete och delar ut en fana till föreningens representanter.

Sändningen genomförs av Destination Uppsala på uppdrag av kulturnämnden i Uppsala kommun.

Nationaldagsfirandet visas här från och med 6 juni 13.00.