Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Annelie Engholm får pedagogiska lärarpriset gymnasieskola

Annelie är tydlig och gör matematiken enkel att förstå. Hon har engagemang och driv som ger energi. Meningarna kommer från de nomineringar som gör att Annelie Engholm, lärare på Katedralskolan, får 2021 års pedagogiska lärarpris gymnasieskola.

Pristagaren tar emot priset

– Jag har äran att gratulera dig till årets pedagogiska lärarpris för gymnasieskolan. Av många nominerade så var det du som fångade vårt öga. Stort grattis till dig, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

Helena Hedman Skoglund, rektor Andreas Widmark och programrektor Jenny Mokhtari överraskar gymnasieläraren Annelie Engholm på en lektion när hon har provgenomgång med sina elever. 

Det är både kollegor och elever som har nominerat Annelie till pedagogiska lärarpriset gymnasieskola. Helena Hedman Skoglund läser upp delar ur nomineringarna och överlämnar en blombukett. Andreas Widmark initierar en applåd och snart klappar alla händerna.

– Jag blir rörd och otroligt glad över att få det här priset! Det är en stor ära och för mig känns det som ett bevis på att mitt arbete i klassrummet inte bara är meningsfullt för mig utan även för mina elever. Jag tror och hoppas att jag fått priset för att eleverna uppskattar min strävan att skapa en miljö i klassrummet där alla elever känner att de har en plats att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar, säger Annelie Engholm.

Bygger en förtroendefull lärmiljö

Annelie Engholm arbetar som lärare sedan 2002 och har jobbat på Katedralskolan i sju år. Hon berättar att hon lägger mycket tid och engagemang på att tillsammans med eleverna bygga upp en förtroendefull lärmiljö där man kan bygga från grunden och samtidigt ställa höga krav på eleverna.

– Jag tycker om och arbetar målmedvetet med att bygga relationer till eleverna, att nå fram till dem och att ständigt visa tilltro till varje elevs förmåga. Jag brinner också för de pedagogiska utmaningarna. Att vrida och vända på olika förklaringsmodeller för att hitta nya möjligheter att stötta varje elevs kunskapsutveckling, säger Annelie Engholm.

Överraskningsmomentet är över och Annelie fortsätter provgenomgången med ett stort leende på läpparna.  

De pedagogiska priserna

De pedagogiska lärarpriserna delas ut till lärare i förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Det pedagogiska ledarskapspriset delas ut till en rektor som arbetar inom någon av skolformerna. Priserna kan gå till pedagoger och skolledare i både kommunala och fristående skolor.

Det är kollegor till pedagoger och skolledare, elever och vårdnadshavare som skickar in nomineringar och utbildningsnämnden fattar beslut om vilka som får priserna. 

Måndag 13 december är det en gemensam prisceremoni i samband med kommunfullmäktiges sammanträde.

Läs mer om de pedagogiska priserna