Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyhet

Alva Svennbeck, John Haglöw och Oscar Tarantino får årets elitidrottsstipendier

Alva Svennbeck rytmisk gymnastik, John Haglöw judo och Oscar Tarantino rullstolstennis får årets elitidrottsstipendium som delas ut av Idrott och Fritidsnämnden.

Från vänster: Alva Svennbeck, John Haglöw och Oscar Tarantino
Från vänster: Alva Svennbeck, John Haglöw och Oscar Tarantino

Alla är målinriktade och tillhör eliten inom sina respektive idrotter står det i kriterierna. Det är också viktigt att stipendiaterna är engagerade i sina klubbars barn- och ungdomsverksamhet och är en förebild för barn och unga. Stipendiet delas ut till tre personer, en man, en kvinna och en parasportare som får 40 000 kronor var.

Motiveringen till beslutet

Svensk mästarinna i Rytmisk gymnastik som lägger ner oerhört många timmar på träningsgolvet på Fyrishov och vill bli bäst i världen.

Alva är en landslagsgymnast som har tävlat både på NM, EM och VM och har en rad medaljer från olika tävlingar nationellt och internationellt.

När Alva nått sina mål ser hon sig själv stå som tränare i framtiden.

John har höga idrottsliga mål och bygger sitt liv kring sin elitsatsning. Han har sedan en tid tillbaka erfarenheter att träna på National Judo Olympic center i England och rest världen runt på olika tävlingar. John har höga ambitioner och strävar efter att få delta på OS 2028

I sin förening tränar John barn och unga och värdesätter föreningen värdegrunds ord, vaccination mot doping och pratar om hur viktigt det är att prova fler idrotter.

Oscar har en målmedveten satsning mot att bli topp 10 världsbäst i rullstolstennis inom 5 år. Oscar kombinerar sin idrott med gymnasiestudier på Celsiusskalan i Uppsala. Trots sin unga ålder och att han inte har tränat rullstolstennis så länge, spelar han både på junior och seniornivå och både på nationella och internationella tävlingar.

Alla tre engagerar sig med glädje i sin klubbars barn- och ungdomsverksamhet och är goda förebilder för alla barn och unga i Uppsala.